PROEFKAMERMUZIEK

Hoe het is begonnen
De eerste serie Proefkamermuziek startte in het seizoen 2010-2011 in de Grote Kerk in Muiden. Albert Adams van Stichting Art connects People, het Nederlands Blazers Ensemble, Amsterdam Sinfonietta, het Nederlands Kamerkoor en het Combattimento Consort Amsterdam sloegen de handen ineen. Een innovatieve vorm van cultureel ondernemerschap werd gesmeed waarbij de concertorganisator Art connects People en vier gerenommeerde Nederlandse ensemble samen verantwoordelijk waren voor de opstart van een concertserie in het stadje Muiden. Al gauw werden series in Ede, Boxtel en Groningen ontwikkeld. Maar door de bezuinigingen op cultuur is besloten vanaf 2015 alleen de series in Muiden en Ede te continueren. In Ede is het klassieke aanbod niet langer als serie Proefkamermuziek beschikbaar en is de samenwerking beëindigd.

In 2021, ten tijde van de Covid-19 crisis, heeft de moederstichting Art connects People, in augustus het ‘UIT Festival Muiden’ georganiseerd. Daardoor was er in de zomer een ruim aanbod van klassieke muziek in Muiden.

Art connects People
Stichting Art connects People stelt zich ten doel om podiumkunstproducties in brede zin te bevorderen. Om deze missie te realiseren ontplooit de stichting in binnen- en buitenland activiteiten op organiserend, producerend, faciliterend en financieel ondersteunend vlak.

Daarnaast ondersteunt en faciliteert de stichting culturele instellingen, meestal met een culturele ANBI status, die podiumkunstproducties en daar aan gerelateerde activiteiten realiseren. Cultureel ondernemerschap, samenwerking en coproducties met andere organisaties staan hoog in het vaandel.

Projecten
– UIT Festival Muiden
– Muiden Cultureel
– Series Proefkamermuziek in Muiden en Ede (tot zomer 2022)
– Educatieve projecten met het basisonderwijs in Muiden
– Cultuur en Wijn
– Opera en concerten in de zomer in Toscane
– Diverse projecten met partners in Duitsland, Rusland en Japan
– Samenwerking met artiesten die initiatieven willen opstarten

Ga hier naar de website van Art connects People