PROEFKAMERMUZIEK

Donateur van de serie Proefkamermuziek in Muiden worden?
Goed voor de Kunsten! Als frequente bezoeker goed voor uw portemonee!
Als u van plan bent de komende jaren naar de concerten in de serie Proefkamermuziek in de Grote Kerk van Muiden te blijven gaan, dan raden we u aan om voor een periode van 5 jaar donateur te worden. Want in dat geval is uw jaarlijkse donatie voor 125% volledig aftrekbaar bij de aangifte van uw inkomstenbelasting. Uw donateurschap van € 175 per jaar plus de prijs van een gereduceerd donateurs-abonnement (6 concerten) kost u netto vrijwel hetzelfde als een regulier abonnement. In de seizoenen van en na de zijn de netto kosten wat hoger.

Uiteraard kunt u ook per jaar bepalen of u € 175 wilt doneren. In dat geval is uw fiscale voordeel afhankelijk van het totale bedrag dat u in een jaar doneert aan instellingen met een ANBI/SBBI status. Er is bij de aangifte van uw inkomstenbelasting namelijk een drempelbedrag van 1% van uw verzamelinkomen van toepassing op de aftrek bij uw aangifte inkomstenbelasting. Ook hier geldt dat uw donatie voor 125% aftrekbaar is.

Onze dank aan donateurs
Als dank voor uw donatie voor de serie Proefkamermuziek in Muiden bieden wij u een donateurs-abonnement aan. Wij garanderen dat uw reservering met voorrang behandeld wordt, zodat u bij de concerten de beste plaatsen vooraan in de kerk heeft.

Als u de concertserie zo’n warm hart toedraagt dat u besluit € 175 per persoon of meer per jaar te doneren, dan wordt u onze bondgenoot en bieden wij u (na weer na de Covid-19 crisis) 2-jaarlijks, in mei-juni, een intieme ‘sneak preview’ op het seizoen aan. Uiteraard wordt daarbij een hapje en een goed glas wijn geserveerd.

Aanmelden als donateur
Als u donateur wilt worden dan verzoeken wij u het online bestelformulier voor donateurs hiernaast in te vullen of gebruik te maken van het formulier dat u kunt downloaden.

Schenkingsakte
Wij realiseren ons dat het regelen van een meerjarige donatie voor velen een drempel is. Daarom staan wij u graag terzijde met onze kennis en ervaring. Na uw aanmelding als donateur bereiden wij de schenkingsakte voor. Wij sturen de akte aan u toe en u vult een paar aanvullende gegevens in. Daarmee is de akte een feit. U kunt de schenkingsakte bekijken via de download hiernaast.

Éénmalige schenking
Voor een éénmalige schenking op jaarbasis is een schenkingsakte niet van toepassing. Dan volstaat het invullen van uw aanmelding via het online bestelformulier of het formulier dat u kunt downloaden.

Vragen en extra informatie
Als u vragen heeft, mail deze dan naar Albert Adams aa[at]proefkamermuziek.nl of bel 06 12 99 29 86

Wat is een Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling
De serie Proefkamermuziek in Muiden is een initiatief van Stichting Art connects People. Deze stichting is door de belastingdienst aangewezen als een “culturele Algemeen Nut Beogende Instelling” (Culturele ANBI). Dat betekent dat de stichting zich uitsluitend of nagenoeg uitsluitend richt op cultuur.

Donaties aan Culturele ANBI’s
Alleen bij een “culturele Algemeen Nut Beogende Instelling” kunnen donateurs gebruikmaken van de multiplier in de giftenaftrek van artikel 6.39a Wet IB 2001 en artikel 16, lid 3 Wet Vpb 1969. Hierdoor zijn bijdragen van donateurs voor 125% aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Periodieke giften (minimaal vijf jaar) zijn volledig aftrekbaar zonder aftrekdrempel. Daarnaast kan een culturele ANBI zelf gebruikmaken van de bestedingsreserve van artikel 12 Wet Vpb 1969. Een eenmalige gift is beperkt aftrekbaar voor de inkomstenbelasting; er geldt een drempel van 1% van het verzamelinkomen.

Zie via de link hiernaast ook informatie van de belastingdienst: