PROEFKAMERMUZIEK

Donateur van de serie Proefkamermuziek in Muiden worden?
Goed voor uw en onze portemonnee!
Als u van plan bent de komende jaren naar de concerten te blijven gaan, dan raden we u aan om voor een periode van 5 jaar donateur te worden. In dat geval is uw jaarlijkse donatie volledig aftrekbaar en kost uw donateurschap van € 150 per jaar plus de prijs van een gereduceerd donateurs-abonnement (6 concerten) u netto vrijwel hetzelfde als een regulier abonnement.

Uiteraard kunt u ook per jaar bepalen of u € 150 wilt doneren. In dat geval is uw fiscale voordeel afhankelijk van het totale bedrag dat u in enig jaar doneert aan instellingen met een ANBI/SBBI status. Er is namelijk een drempelbedrag van 1% van uw verzamelinkomen van toepassing op de aftrek bij uw aangifte inkomstenbelasting. Ook hier geldt dat uw donatie is voor 125% aftrekbaar bij uw aangifte van de inkomstenbelasting.

Onze dank aan donateurs
Als dank voor uw donatie aan de serie Proefkamermuziek in Muiden bieden wij u een donateurs-abonnement aan. Wij garanderen dat uw reservering met voorrang behandeld wordt, zodat u bij de concerten de beste plaatsen vooraan in de kerk heeft.

Als u de concertserie zo’n warm hart toedraagt dat u besluit € 150 of meer per jaar te doneren, dan wordt u onze bondgenoot en bieden wij u 2-jaarlijks, in mei-juni, een intieme ‘sneak preview’ op het seizoen aan. Uiteraard wordt daarbij een hapje en een goed glas wijn geserveerd.

Aanmelden als donateur
Als u donateur wilt worden dan verzoeken wij u het online bestelformulier voor donateurs in te vullen of gebruik te maken van het formulier dat u kunt downloaden.

Schenkingsakte
Wij realiseren ons dat het regelen van meerjarige donaties voor velen een drempel is. Daarom staan wij u graag terzijde met onze kennis en ervaring. Na uw aanmelding als donateur is het regelen van een meerjarige donatie niet ingewikkeld. Wij bereiden de schenkingsakte voor en u vult een paar aanvullende gegevens in en de zaak is rond. U kunt de schenkingsakte bekijken via de download.

Voor een éénmalige schenking op jaarbasis is een schenkingsakte niet van toepassing. Dan volstaat het invullen van uw aanmelding online bestelformulier of het download formulier.

Vragen en extra informatie
Als u vragen heeft, mail deze dan naar Albert Adams aa[at]proefkamermuziek.nl of bel 06 12 99 29 86

Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling
De serie Proefkamermuziek in Muiden is een initiatief van Stichting Art connects People. Deze stichting is door de belastingdienst aangewezen als een “culturele Algemeen Nut Beogende Instelling”. Dat betekent dat de stichting zich uitsluitend of nagenoeg uitsluitend richt op cultuur.

Culturele ANBI’s
Alleen bij een “culturele Algemeen Nut Beogende Instelling” kunnen donateurs gebruikmaken van de multiplier in de giftenaftrek van artikel 6.39a Wet IB 2001 en artikel 16, lid 3 Wet Vpb 1969. Hierdoor zijn bijdragen van donateurs in ieder geval t/m 2017 – voor 125% aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Periodieke giften (minimaal vijf jaar) zijn volledig aftrekbaar zonder aftrekdrempel.
Daarnaast kan een culturele ANBI zelf gebruikmaken van de bestedingsreserve van artikel 12 Wet Vpb 1969. Een eenmalige gift is beperkt aftrekbaar voor de inkomstenbelasting; er geldt een drempel van 1% van het verzamelinkomen.