Frédérique Chauvet artistiek leider

Ensemble BarokOpera

Over Frédérique Chauvet

BarokOpera Amsterdam mmv acrobaten
Zaterdag 6 mei | 20.00 uur

Reis naar de Maan

muziek Jacques OffenbachLe voyage dans la lune

artistieke en muzikale leiding Frédérique Chauvet | regie en choreografie Bram de Beul | kostuums en decors Lieven Baert, Sacred Places

dans en acrobatiek Vilja Duo | sopranen Nathalie Denyft, Wendeline van Houten, Hansje van Welbergen | tenors Mattijs Hoogendijk, Jacques de Faber | bariton Pieter Hendriks | ensemble Ensemble BarokOpera Amsterdam

Deze voorstelling voor jong en oud is een sprookjesopera met liefdesdrama, humor en acrobatiek. Reizen door de ruimte spreekt al eeuwen tot de verbeelding. Zo was Jules Verne in 1875 al een gevierd man in Parijs met succesboeken als ‘Van de aarde naar de maan’ en ‘De reis om de maan’. In datzelfde jaar pakte ook Jacques Offenbach het onderwerp op en bracht hij met Voyage de la lune maanreizen naar de theatervloer. Hij had een tomeloze positieve energie en een eigenzinnige kijk op de liefde.

Het Belgische acrobatenduo Vilja staat garant voor adembenemende scènes tot hoog in de kerk. Zij voeren in deze eigentijdse voorstelling de uitgebreide cast van zangers en instrumentalisten mee naar een universum zonder zwaartekracht.

Foto’s Hugo Segers

Jacques Offenbach

Voorstelling Queen Mary

Covid-19 gang van zaken

Er zijn geen beperkende maatregelen meer bij dit optreden. Het tonen van de QR code of een coronatoegangsbewijs is niet meer van toepassing. Als u Covid-19 gerelateerde klachten hebt, blijf dan thuis en neem contact met ons op via aa@proefkamermuziek.nl. Als u moet hoesten en/of niezen, doe dat dan in uw elleboog of een zakdoek. De verkoop van kaarten wordt door ons nog beperkt omdat Covid-19 nog niet voorbij is. Geef elkaar de ruimte in de kerk.