Lisa Jacobs foto Ronald Knapp

Lisa Jacobs als 15-jarige

Lisa Jacobs & String Soloists
Zaterdag 17 juni | 20.00 uur

‘Summernight’ concert

muziek Tartini – Duivelstriller sonate | Respighi – Romanza & Notturno voor strijkers (bew. Jacobs) | Tsjaikovski – Souvenir de Florence

muzikale leiding Lisa Jacobs | ensemble The String Soloists

Een persoonlijk programma met uniek repertoire en eigen bewerkingen van Lisa. Op 17-jarige leeftijd maakte zij haar succesvolle debuut met het Koninklijk Concertgebouworkest. Inmiddels treedt ze voornamelijk in het buitenland op, tijdens kamermuziekfestivals en als soliste met gerenommeerde orkesten. Ze wordt geroemd om haar gepassioneerde, meeslepende en virtuoze spel.

In 2015 startte zij samen met muzikale vrienden vanuit verschillende windstreken The String Soloists. Lisa is artistiek leider en voert aan vanaf de 1e stoel of als soliste. Het hoge niveau van samenspel van de musici in combinatie met hun frisse podiumuitstraling heeft afgelopen jaren tot diverse tournees over de wereld geleid.

Het belooft een ‘summernight’ te worden met passie, romantiek en virtuositeit.

Dromend tussen de olijfbomen op een zwoele zomeravond, waar de nacht in haar droom verdwaald … 

Een waterval van duizelingwekkende noten en spitse ritmes 

Vervlochten met de lach van muzikale bewondering 

Duister in de dieptes, angstaanjagend in het bovenmenselijk besef

Met elkaar wedijverend op weergaloze hoogten

Warmhartig verstild in haar herinnering, of was het toch een droom?

    Lisa Jacobs

 

Foto Andrei Grilc

Lisa Jacobs foto Ronald Knapp

Optreden Podium Witteman

Covid-19 gang van zaken

Er zijn geen beperkende maatregelen meer bij dit optreden. Het tonen van de QR code of een coronatoegangsbewijs is niet meer van toepassing. Als u Covid-19 gerelateerde klachten hebt, blijf dan thuis en neem contact met ons op via aa@proefkamermuziek.nl. Als u moet hoesten en/of niezen, doe dat dan in uw elleboog of een zakdoek. De verkoop van kaarten wordt door ons nog beperkt omdat Covid-19 nog niet voorbij is. Geef elkaar de ruimte in de kerk.