Grote Kerk

Nederlands Blazers Ensemble
Woensdag 15 maart | 20.00 uur

NOG BEPERT PLAATSEN IN ZIJBEUK, MINDER ZICHT

Concert in de vorm van een peer

muziek Erik Satie (bew. Micha Hamel, Vincent van Warmerdam)

ensemble Nederlands Blazers Ensemble

Concert in de vorm van een peer is een voorstelling over het leven van de componist Erik Satie, meester van het absurdisme, maar ook meester van de meest intieme, sensitieve muziek. Met zijn tegen de haren in strijkende eigenzinnigheid was Satie de held van jonge componisten en kunstenaars in Parijs rond 1900. Zo werkte hij met de schilder Pablo Picasso en met Sergej Diaghilev, oprichter van de Ballets Russes. Creatievelingen ondersteunden elkaar met hun ideeën en activiteiten.

Het NBE wil die dynamiek weer tot leven brengen in een voorstelling in de geest van Satie, met de ogen en oren van hedendaagse kunstenaars. En zijn er korte absurdistische films te zien van jonge filmmakers. Een typisch NBE-programma, met prachtige arrangementen, film, teksten, veel ‘op het verkeerde been’ en beaucoup d’humour.

Nederlands Blazers Ensemble foto Hans van der Woerd

Erik Satie

Debussy in Podium Witteman

Covid-19 gang van zaken

Er zijn geen beperkende maatregelen meer bij dit optreden. Het tonen van de QR code of een coronatoegangsbewijs is niet meer van toepassing. Als u Covid-19 gerelateerde klachten hebt, blijf dan thuis en neem contact met ons op via aa@proefkamermuziek.nl. Als u moet hoesten en/of niezen, doe dat dan in uw elleboog of een zakdoek. De verkoop van kaarten wordt door ons nog beperkt omdat Covid-19 nog niet voorbij is. Geef elkaar de ruimte in de kerk.