Optreden Podium Witteman 2018

Grote Kerk

Camerata Trajectina 
Vrijdag 23 december | 20.00 uur

Kerstconcert

muziek o.a. van Merula, Sweelinck, Schuyt, Cantiones Natalitiæ van Vlaamse en Nederlandse componisten

ensemble Camerata Trajectina: sopraan Hieke Meppelink; countertenor Sytze Buwalda; tenor Nico van der Meel; bariton Joep van Geffen; blokfluit en viola da gamba Saskia Coolen; viola da gamba Cassandra Luckhardt; viola da gamba en harp Constance Allanic; luit en citer Arjen Verhage | van Muidens Ensemble: viool Albert Adams;  fagot Marieke Stordiau; clavecimbel Ursula Dütschler

Al 25 jaar geven musici uit Muiden met muzikale vrienden kerstconcerten in de Grote Kerk van Muiden Dit jaar treden zij op met Camerata Trajectina. Dit ensemble houdt van volkse kunst met liedjes van de straat, maar de hoge kunst met gecomponeerde liederen is hen net zo lief.

Kerstliederen uit de periode dat Rubens zijn Aanbidding der Wijzen schilderde staan centraal. In de Vlaamse kerken klonken rond kerst de Cantiones Natalitiæ, meerstemmig gezette kerstliederen in het Latijn en het Nederlands. Vokale composities worden in dit programma afgewisseld met instrumentale juweeltjes. Pure schoonheid, met liefde gebracht door de zangers en instrumentalisten van Camerata Trajectina en lokale musici.

Camerata Trajectina foto Sophie van Boven

Voorstelling ‘Vive le Geus’ foto Foppe Schut

Optreden Wonderfeel 2018

Covid-19 gang van zaken

Er zijn geen beperkende maatregelen meer bij dit optreden. Het tonen van de QR code of een coronatoegangsbewijs is niet meer van toepassing. Als u Covid-19 gerelateerde klachten hebt, blijf dan thuis en neem contact met ons op via aa@proefkamermuziek.nl. Als u moet hoesten en/of niezen, doe dat dan in uw elleboog of een zakdoek. De verkoop van kaarten wordt door ons nog beperkt omdat Covid-19 nog niet voorbij is. Geef elkaar de ruimte in de kerk.