Pauline Broekema

Het Boschhuis
uitgegeven door De Arbeiderspers

VALENTIJNSCONCERTEN

Pauline Broekema & The Amsterdam Consort

Zaterdag 13 febr 2021 – 20.00 (indien uitverkocht dan ook 17.00)
Zondag 14 febr 2021 – 14.45 (indien uitverkocht dan ook 17.00)

WINTERSE ZONNESTRALEN | AFGELAST

 

De Valentijnsconcerten worden voor maximaal 30 bezoekers per optreden in een ‘Covid-19 proof’ setting opgevoerd in de Grote Kerk van Muiden.

muziek van Erik Satie,Charles Éduard Lefèbvre, Manuel de Falla, Antonín Dvořák, Albert Roussel, Maurice Ravel, Claude Debussy, Willem Landré

verteller Pauline Broekema | fluit Jeannette Landré | fagot Marieke Stordiau | viool, altviool Albert Adams | piano Mariken Zandvliet

De voorstelling WINTERSE ZONNESTRALEN is een verwarmend theatraal vertelconcert waarin universele thema’s als liefde voor elkaar, liefde voor het leven en de natuur verbonden worden met persoonlijke verhalen van vroeger en nu. Verhalen waarin liefde op de proef gesteld wordt, maar ook hoop, steun en geluk brengt. De komende winter zal het “C” thema geschiedenis schrijven in ons geheugen. Maar in de vorige eeuw waren er ook veel uitdagingen om te overwinnen, te vieren en herdenken. Wat er ook gebeurt door de jaren heen, iedere dag, ook in de winter, komt de zon weer op en voedt ons met zonnestralen, met warmte, hoop en energie.

Pauline Broekema is als geen ander in staat om verhalen tot leven te brengen. Zij was 34 jaar verslaggever bij het NOS-Journaal, waarvan zij in januari 2019 afscheid heeft genomen. Daarnaast schreef ze verschillende boeken, waaronder de veelgeprezen familiekroniek Het Boschhuis en Het uiterste der zee. De familiegeschiedenis van Pauline gaat terug naar Muiden, Muiderberg en omgeving in de 19e eeuw. Voor de voorstelling WINTERSE ZONNESTRALEN zijn de overgeleverde gebeurtenissen en herinneringen vertrekpunt, het hart van een waaier aan verhalen door de tijd heen, die worden omarmd door prachtige schilderachtige muziek.
Ga hier naar de NOS documentaire over het afscheid van Pauline Broekema van het NOS Journaal.

De musici van The Amsterdam Consort kennen elkaar al vele jaren en treden ook op in andere formaties en ensembles. Zij houden ervan om samen te spelen vanwege de gedeelde visie op de uitvoering van de muziek, de inspirerende atmosfeer en de speciale context van de projecten. Daarnaast hebben de muzikanten allemaal een groot hart voor de Mediterrane cultuur, keuken en wijn. De gedeelde passie voor muziek en cultuur, en de uitstekende kwaliteiten van de muzikanten, leiden tot levendige en inspirerende uitvoeringen van hoog niveau.

De foto’s met zicht op Muiden zijn in 2012 gemaakt door Jan van Leeuwen vanaf de toren van de Grote Kerk in Muiden.

 

Interview met Pauline Broekema

Zicht op het Muiderslot

The Amsterdam Consort

Schaatsen op de Vecht

Zicht op de Noordpolder

Zicht op Muiden richting Weesp

Zicht op Mariahoeve

Covid-19 gang van zaken

De kerk is open vanaf 20 minuten voor aanvang. Wij verzoeken u om buiten 1,5 meter afstand tot andere bezoekers te houden. Bij de entree van de kerk wordt u welkom geheten door een medewerker die u ondermeer vraagt of u Covid gerelateerde klachten hebt. Indien dat niet het geval is dan wordt u gevraagd uw handen te reinigen met behulp van de aanwezige dispenser. Wij begeleiden u naar uw plaats(en). Uw jas kunt u bij u houden. Een mondkapje is tijdens het lopen in de kerk verplicht. Als u op uw plaats(en) zit dan mag het mondkapje af. De plaatsen zijn op minimaal 1,5 meter afstand van die van andere bezoekers. Wij verzoeken u niet rond te gaan lopen. Indien gewenst is op verzoek het toilet beschikbaar. De voorstelling heeft geen pauze. Als u moet niezen, kuchen of hoesten dan verzoeken wij u dit in uw elleboog of zakdoek te doen. Na afloop begeleiden wij u per bezoekersgroepje naar de uitgang. Wij verzoeken u om buiten niet bij de deur te blijven staan als u met andere bezoekers spreekt maar ook dan 1,5 meter afstand te houden.  Als we ons allemaal aan de gewenste gang van zaken houden dan kan iedereen zich veilig voelen en ontspannen.