Pauline Broekema

Het Boschhuis
uitgegeven door De Arbeiderspers

Pauline Broekema & The Amsterdam Consort

Donderdag 13 aug – 20.30 uur
Vrijdag 14 aug – 20.30 uur
Zaterdag 15 aug – 14.00 uur (UITVERKOCHT)
Zaterdag 15 aug – 16.30 uur
Zaterdag 15 aug – 20.30 uur

75 ZONNESTRALEN

De zomerse voorstelling 75 ZONNESTRALEN wordt voor maximaal 35 bezoekers per optreden in een ‘Covid-19 proof’ setting opgevoerd in de Grote Kerk van Muiden.

muziek van Erik Satie, Manuel de Falla, Albert Roussel, Dmitri Sjostakovitsj, Claude Debussy, Willem Landré
verteller Pauline Broekema | fluit Jeannette Landré | fagot Marieke Stordiau | viool, altviool Albert Adams | piano Mariken Zandvliet

In dit theatrale vertelconcert nemen Pauline Broekema en de musici van The Amsterdam Consort u mee naar Muiden, Muiderberg en omgeving rond 1900. We volgen de geschiedenis in een veelkleurig palet aan verhalen waarin ‘stille helden’ de hoofdrol spelen.

De voorstelling 75 ZONNESTRALEN is een theatraal vertelconcert waarin thema’s als vrijheid, gebondenheid, hoop, herdenken en verbondenheid verweven zijn. Thema’s die actueel zijn en verbonden met onze geschiedenis. Wat er ook gebeurt door de jaren heen, iedere dag komt de zon weer op en voedt ons met zonnestralen, met warmte, hoop en energie.

Pauline Broekema is als geen ander in staat om verhalen tot leven te brengen. Zij was 34 jaar verslaggever bij het NOS-Journaal, waarvan zij in januari 2019 afscheid heeft genomen. Daarnaast schreef ze verschillende boeken, waaronder de veelgeprezen familiekroniek Het Boschhuis. Een verhaal dat onder meer in Muiderberg speelt. Voor de voorstelling 75 ZONNESTRALEN is dit boek voor haar dan ook vertrekpunt bij de samenstelling van de verhalen door de tijd heen.

De musici van The Amsterdam Consort kennen elkaar al vele jaren en treden ook op in andere formaties en ensembles. Zij houden ervan om samen te spelen vanwege de gedeelde visie op de uitvoering van de muziek, de inspirerende atmosfeer en de speciale context van de projecten. Daarnaast hebben de muzikanten allemaal een groot hart voor de Mediterrane cultuur, keuken en wijn. De gedeelde passie voor muziek en cultuur, en de uitstekende kwaliteiten van de muzikanten, leiden tot levendige en inspirerende uitvoeringen van hoog niveau.

Interview met Pauline Broekema

Muiderslot bij zonsopgang

The Amsterdam Consort

Met dank aan Hans van der Steen voor zijn foto’s van het Muiderslot, de kerken in Muiden en zonsopgang in de polder

Covid-19 gang van zaken

De kerk is open vanaf een half uur voor aanvang. Wij verzoeken u om buiten 1,5 meter afstand tot andere bezoekers te houden. Bij de entree van de kerk wordt u welkom geheten door een medewerker die u vraagt of u Covid gerelateerde klachten hebt. Indien dat niet het geval is dan wordt u gevraagd uw handen te reinigen met behulp van de aanwezige dispenser. Wij begeleiden wij u naar uw plaats(en). Uw jas kunt u bij u houden. De plaatsen zijn op minimaal 1,5 meter afstand van die van andere bezoekers. Wij verzoeken u niet rond te gaan lopen. Indien gewenst is op verzoek het toilet beschikbaar. We bieden u een glas wijn of een sapje aan. De voorstelling heeft geen pauze. Na afloop begeleiden wij u per bezoekersgroepje naar de uitgang. Bij goed weer is er mogelijkheid buiten nog een glas wijn te drinken en na te praten met de artiesten, waarbij wij u vragen om de 1,5 meter afstand tot de anderen aan te houden. Als u moet niezen, kuchen of hoesten dan verzoeken wij u dit in uw elleboog of zakdoek te doen. Als we ons allemaal aan de gewenste gang van zaken houden dan kan iedereen zich veilig voelen en ontspannen.