Het Oktet

Zaterdag 14 mei | aanvang 20.00 uur

Serenades van Mozart

muziek Mozart Serenade nr. 11 in Es gr.t KV 375, nr. 12 in c kl.t KV 388 | Namavar – Nieuw werk

hobo Anouk Dolfing, Vincent van Wijk; klarinet Annemiek de Bruin, Jesse Faber; hoorn Hanna Guirten, Laurens Woudenberg; fagot Helma van den Brink, Marieke Stordiaumuziek 

Vier jonge talenten hebben samen met musici van het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Blazers Ensemble begin 2021, tijdens de Covid-19 lockdown, een nieuw ensemble opgericht: Het Oktet. De leden van Het Oktet zijn van verschillende generaties. Enkelen van hen hebben nog gewerkt met Frans Brüggen en Nikolaus Harnoncourt, de gangmakers van de authentieke uitvoeringspraktijk. De musici laten de traditionele hiërarchische regels uit de wereld van blazers los en spelen afwisselend 1e en 2e partijen. Vanaf augustus 2021 laten ze vanuit muzikale tradities muziek een frisse wind op het podium waaien.

Serenades zijn een muzikaal eerbetoon, vaak aan een geliefd of belangrijk persoon. Mozart promoveerde de serenade tot hoogwaardige amusementsmuziek. Componist Reza Namavar schrijft nieuw werk en laat zich inspireren door de prachtige octetten van Mozart.

Serenade KV 375 manuscript

Covid-19 gang van zaken

Toegang is alleen mogelijk op vertoon van een QR code op uw telefoon of een print in combinatie met een identificatiebewijs. De kerk is open vanaf 20 minuten voor aanvang. Wij verzoeken u om buiten 1,5 meter afstand tot andere bezoekers te houden. Bij de entree van de kerk wordt u welkom geheten door een medewerker die u ondermeer vraagt of u Covid gerelateerde klachten hebt. Indien dat niet het geval is dan wordt u gevraagd uw handen te reinigen met behulp van de aanwezige dispenser. Wij begeleiden u naar uw plaats(en). Uw jas kunt u bij u houden. Een mondkapje is tijdens het lopen in de kerk verplicht. Als u op uw plaats(en) zit dan mag het mondkapje af. De plaatsen zijn op minimaal 1,5 meter afstand van die van bezoekers uit andere huishoudens. Wij presenteren u een glas glüh/witte/rode wijn of een sapje en verzoeken u niet rond te gaan lopen. Indien gewenst is op verzoek het toilet beschikbaar. De voorstelling heeft geen pauze. Als u moet niezen, kuchen of hoesten dan verzoeken wij u dit in uw elleboog of zakdoek te doen. Na afloop begeleiden wij u per bezoekersgroepje naar de uitgang. Wij verzoeken u om buiten niet bij de deur te blijven staan als u met andere bezoekers spreekt maar ook dan 1,5 meter afstand te houden.  Als we ons allemaal aan de gewenste gang van zaken houden dan kan iedereen zich veilig voelen en ontspannen.