Het Oktet

Zaterdag 14 mei | aanvang 20.00 uur

Serenades van Mozart

muziek Mozart Serenade nr. 11 in Es gr.t KV 375, nr. 12 in c kl.t KV 388 | Namavar – Nieuw werk

hobo Anouk Dolfing, Vincent van Wijk; klarinet Annemiek de Bruin, Jesse Faber; hoorn Hanna Guirten, Laurens Woudenberg; fagot Helma van den Brink, Marieke Stordiaumuziek 

Vier jonge talenten hebben samen met musici van het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Blazers Ensemble begin 2021, tijdens de Covid-19 lockdown, een nieuw ensemble opgericht: Het Oktet. De leden van Het Oktet zijn van verschillende generaties. Enkelen van hen hebben nog gewerkt met Frans Brüggen en Nikolaus Harnoncourt, de gangmakers van de authentieke uitvoeringspraktijk. De musici laten de traditionele hiërarchische regels uit de wereld van blazers los en spelen afwisselend 1e en 2e partijen. Vanaf augustus 2021 laten ze vanuit muzikale tradities muziek een frisse wind op het podium waaien.

Serenades zijn een muzikaal eerbetoon, vaak aan een geliefd of belangrijk persoon. Mozart promoveerde de serenade tot hoogwaardige amusementsmuziek. Componist Reza Namavar schrijft nieuw werk en laat zich inspireren door de prachtige octetten van Mozart.

Serenade KV 375 manuscript

Covid-19 gang van zaken

Er zijn geen beperkende maatregelen meer bij dit optreden. Het tonen van de QR code of een coronatoegangsbewijs is niet meer van toepassing. Als u Covid-19 gerelateerde klachten hebt, blijf dan thuis en neem contact met ons op via aa@proefkamermuziek.nl. Als u moet hoesten en/of niezen, doe dat dan in uw elleboog of een zakdoek. De verkoop van kaarten wordt door ons nog beperkt omdat Covid-19 nog niet voorbij is. Geef elkaar de ruimte in de kerk. Als we ons allemaal aan de gewenste gang van zaken houden dan kan iedereen zich veilig voelen en ontspannen.