Chiara Mattioli, sopraan

uit Suor Angelica

VivOperArte & EnAccord Strijkkwartet
Vrijdag 12 maart | aanvang 20.00 uur

opera Suor Angelica – Puccini

operagezelschap uit Italië met diverse solisten VivOperArte
ensemble EnAccord Strijkwartet

muziek Fanny Mendelssohn Strijkkwartet in Es | Puccini opera Suor Angelica

Deze eenakter van Puccini is het ontroerende verhaal van Angelica die in het nonnenklooster verblijft. Toen zij daar kwam moest ze afstand doen van haar net geboren zoontje. Na zeven jaar krijgt ze voor het eerst bezoek van een ijskoude tante die haar wil onterven. Angelica wil niets liever dan haar kindje zien… De opera eindigt met een dramatisch wonder. Puccini schreef voor dit juweeltje overweldigend mooie muziek.

De cast kent alleen vrouwelijke rollen. De zangeressen komen uit de omgeving van Pisa. De voorstelling is in authentiek Italiaanse sfeer. Met de vier dames van EnAccord Strijkkwartet en de opening van de avond met het strijkkwartet van Fanny Mendelssohn is het hele optreden een ode aan Internationale Vrouwendag op 8 maart.

Opname Chiara Mattioli, sopraan
Legendarisch Nieuwjaarsconcert 2018

EnAccord Strijkkwartet

EnAccord Strijkkwartet

Covid-19 gang van zaken

Toegang is alleen mogelijk op vertoon van een coronatoegangsbewijs en een identificatiebewijs. De kerk is open vanaf 20 minuten voor aanvang. Wij verzoeken u om buiten 1,5 meter afstand tot andere bezoekers te houden. Bij de entree van de kerk wordt u welkom geheten door een medewerker die u ondermeer vraagt of u Covid gerelateerde klachten hebt. Indien dat niet het geval is dan wordt u gevraagd uw handen te reinigen met behulp van de aanwezige dispenser. Wij begeleiden u naar uw plaats(en). Uw jas kunt u bij u houden. Een mondkapje is tijdens het lopen in de kerk verplicht. Als u op uw plaats(en) zit dan mag het mondkapje af. De plaatsen zijn op minimaal 1,5 meter afstand van die van andere bezoekers. Wij presenteren u een glas glüh/witte/rode wijn of een sapje en verzoeken u niet rond te gaan lopen. Indien gewenst is op verzoek het toilet beschikbaar. De voorstelling heeft geen pauze. Als u moet niezen, kuchen of hoesten dan verzoeken wij u dit in uw elleboog of zakdoek te doen. Na afloop begeleiden wij u per bezoekersgroepje naar de uitgang. Wij verzoeken u om buiten niet bij de deur te blijven staan als u met andere bezoekers spreekt maar ook dan 1,5 meter afstand te houden.  Als we ons allemaal aan de gewenste gang van zaken houden dan kan iedereen zich veilig voelen en ontspannen.