Alexei Ogrintchouk

 

Het Gelders Orkest (Phion)
Vrijdag 25 september | aanvang 20.15 uur

Bij veel belangstelling wordt de aanvangstijd verschoven naar 19.00 en wordt een extra optreden gepland om 21.30. In dat geval wordt u twee weken van tevoren per e-mail hierover geïnformeerd. De inleiding vervalt in alle gevallen.

Haydn en Mozart

Alexei Ogrintchouk muzikale leiding en hobo solist | Het Gelders Orkest (Phion) orkest

Haydn Armida ouverture | Marcello Hoboconcert in d kl.t | Bach Adagio uit Oster-Oratorium BWV 249 | Mozart Symfonie nr. 29 in A, KV 201

Onder de naam Phion gaat Het Gelders Orkest vanaf 2020-2021 samen met het Orkest van het Oosten. De musici bundelen hun krachten, inspireren elkaar, en dat is altijd een boeiende periode, ook voor het publiek.

Alexei Ogrintchouk, solo hoboïst van het Koninklijk Concertgebouworkest, dirigeert als opening van de avond de energieke Ouverture uit de opera Armida van Haydn. Daarna laat hij op hobo zijn prachtige spel horen in een meesterwerkje van Marcello en het Adagio uit het Paasoratorium van Bach, geschreven voor 1e Paasdag. Tot slot klinkt de intieme symfonie nr. 29 van Mozart, een elegant werk, bijna kamermuziek, maar met een brede klank zoals we dat van het orkest gewend zijn.

Het Gelders Orkest speelt Mozart

Het Gelders Orkest