Rembrandt Frerichs

Rembrandt Frerichs Trio

Woensdag 23 december | 11.30 uur

indien uitverkocht dan ook 14.00 uur

CHRISTMAS IN THE AIR | AFGELAST

Rembrandt Frerichs Trio: piano  en composities Rembrandt Frerichs |  bas Tony Overwater | drums Vincent Planjer

Rembrandt Frerichs Trio

Het Rembrandt Frerichs Trio is al ruim een decennium bezig met een gestage opmars. Na een handvol albums en een groot aantal nationale en internationale tours voelen de muzikanten elkaar feilloos aan.

Rembrandt Frerichs

‘Een avonturier op de toetsen. …‘Toekomstmuziek waarbij grenzen uit het oor verdwijnen.’ – Trouw

‘Rembrandt’s muziek is een wonder van organische creativiteit, waarin de oude en de nieuwe wereld op een voorbeeldige manier samenvloeien.’ – HP/De Tijd

‘Een meester op zijn instrument.’ – de Volkskrant

Een ongrijpbare persoonlijkheid in de klassieke muziek en een voorloper die improvisatie terug brengt op de concertpodia: pianist Rembrandt Frerichs staat bekend als vernieuwer van de klassieke muziek en wordt geroemd om de spraakmakende samenwerkingen die het hedendaagse muzieklandschap een nieuwe impuls geven, zoals de recente projecten met Liza Ferschtman, het Nederlands Kamerorkest, Ties Mellema, Cello 8ctet en Dominic Seldis, om een paar te noemen.


Rembrandt wordt in de pers beschreven als zeer kundige musicus met een indrukwekkende staat van dienst. Hij leerde zijn vader’s muziekwinkel al jong veel verschillende instrumenten bespelen, studeerde later aan het Koninklijk Conservatorium en in New York. Naast zijn werk als concertpianist werpt hij zich op het componeren. Op uitnodiging van festivals is Rembrandt begonnen samen te werken met zowel klassieke top musici als de smaakmakende stemmen uit de wereldmuziek.


Rembrandt’s composities worden gespeeld door de actuele voorhoede van de muziekscene, waaronder Liza Ferschtman, Cello 8ctet, Amsterdam Sinfonietta en Hugo Ticciati, voor wie hij persoonlijke stukken -helemaal op maat- componeert.

In zijn projecten heeft Rembrandt een rijk gekleurd palet aan groepen tot zijn beschikking: van legendes uit de Iraanse klassieke muziek en intieme klank van zijn barok-vrienden tot grote ensembles die het avontuur met Rembrandt wel aandurven.


Rembrandt kent de historische uitvoeringspraktijk en de klassieke traditie van binnenuit, maar past ervoor de gebaande paden te gaan. Rembrandt is een van de pioniers in het terugbrengen van improvisatie binnen de klassieke muziek, precies zoals Beethoven en Mozart dat zelf ook deden in hún concertpraktijk.


Zowel in 2007 en 2014 waren de albums van het trio genomineerd voor de Edisons.
 Het Rembrandt trio is wat je noemt een working ensemble: ze repeteren wekelijks en toeren samen over de hele wereld: Als openingsconcert van het Taichung Festival in Taiwan speelden ze voor 50.000 enthousiaste muziekliefhebbers.

 

 

Covid-19 gang van zaken

De kerk is open vanaf 20 minuten voor aanvang. Wij verzoeken u om buiten 1,5 meter afstand tot andere bezoekers te houden. Bij de entree van de kerk wordt u welkom geheten door een medewerker die u ondermeer vraagt of u Covid gerelateerde klachten hebt. Indien dat niet het geval is dan wordt u gevraagd uw handen te reinigen met behulp van de aanwezige dispenser. Wij begeleiden u naar uw plaats(en). Uw jas kunt u bij u houden. Een mondkapje is tijdens het lopen in de kerk verplicht. Als u op uw plaats(en) zit dan mag het mondkapje af. De plaatsen zijn op minimaal 1,5 meter afstand van die van andere bezoekers. Wij verzoeken u niet rond te gaan lopen. Indien gewenst is op verzoek het toilet beschikbaar. De voorstelling heeft geen pauze. Als u moet niezen, kuchen of hoesten dan verzoeken wij u dit in uw elleboog of zakdoek te doen. Na afloop begeleiden wij u per bezoekersgroepje naar de uitgang. Wij verzoeken u om buiten niet bij de deur te blijven staan als u met andere bezoekers spreekt maar ook dan 1,5 meter afstand te houden.  Als we ons allemaal aan de gewenste gang van zaken houden dan kan iedereen zich veilig voelen en ontspannen.