Harriet Krijgh

Amsterdam Sinfonietta
Woensdag 10 april | 20.15 uur
19.30 uur inleiding

Harriet Krijgh meets Vivaldi

muziek Vivaldi – diverse celloconcerten | Bartok – Divertimento voor strijkers Sz. 113 (1939)
cello Harriet Krijgh | ensemble Amsterdam Sinfonietta | muzikale leiding Candida Thompson

Nederlands toptalent Harriet Krijgh maakt als soliste al een aantal jaren internationale furore op de meest prestigieuze podia van de wereld. Afgelopen seizoen gaf ze zelfs een cyclus van vier concerten in de Musikverrein in Wenen. Sinds 2017 heeft ze de artistieke leiding van het jaarlijkse International Chamber Music Festival in Utrecht.

In dit programma leggen Harriet Krijgh en Amsterdam Sinfonietta de focus op de celloconcerten van Vivaldi. Van de ruim 20 bekende concerten zullen er een aantal klinken die in de dagen na het optreden in Cultura op CD worden gezet. Met zo’n planning en focus zal de uitvoering van de musici uit de tenen komen. Harriet bespeelt een Maggini cello uit 1620. Het instrument is gebouwd 60 jaar voordat Vivaldi geboren werd!

Amsterdam Sinfonietta is in 1988 opgericht door een aantal bevlogen musici. Inmiddels is het uitgegroeid tot een dynamisch en virtuoos ensemble dat optreedt over de hele wereld. Het strijkorkest speelt onder leiding van artistiek leider Candida Thompson en wordt geroemd om zijn innovatieve programmering en hechte samenspel.

Amsterdam Sinfonietta o.l.v. Candida Thompson

Candida Thompson