NEDERLANDS BLAZERS ENSEMBLE
woensdag 18 april | 20.00 uur

Gestreken en geblazen

muziek Antonín DvořákCelloconcert, Serenade in d opus 44
cello Pieter Wispelwey | ensemble Nederlands Blazers Ensemble

Dvorák heeft in de instrumentatie van zijn Serenade voor blazers ook een cello en contrabas opgenomen. Het is niet verwonderlijk dat dit werk mede daarom een hoeksteen van het NBE-repertoire is geworden. Want het ensemble is altijd op zoek naar spannende combinaties.
Pieter Wispelwey heeft het Celloconcert van Dvořák al talloze malen met symfonieorkest uitgevoerd. Maar ditmaal is de uitvoering door de Tsjechische componist Jan Dušek in een splinternieuw Blazers-jasje gegoten. Dvořák reinvented!

Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft het NBE tot het maken van theatrale muziekprogramma’s die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn. Met de vernieuwende programma’s, wil het NBE een groot publiek verrassen, boeien, ontroeren en prikkelen.