TULIPA CONSORT m.m.v. JOHANNETTE ZOMER
Zaterdag 23 september | aanvang 20.15 | inleiding 19.30

Dido and Aeneas – Henry Purcell

Dido Johannette Zomer | Aeneas Eric Habets | Belinda Florien Hilgenkamp | First Witch / Second Woman Marlieke Haandrikman | Second Woman / Spirit Emilie Wijers | Sailor Jos Marcus | Sorceress Jolande Schoonenberg
regie Marleen Prins | muzikale leiding Dirkjan Horringa
ensemble Tulipa Consort | koor projectkoor

Aeneas is Troje ontvlucht en doet Carthago aan. Hij verblijft als gast bij Dido, de koningin van Carthago. Ze worden verliefd en besluiten te trouwen. Aeneas krijgt van een tovenares een verzonnen boodschap waarin hem wordt aanraden zijn reis voort te zetten. Na het afscheid sterft Dido door de hand aan zichzelf te slaan. De internationaal gelauwerde sopraan Johannette Zomer zal als Dido de aria When I am laid in earth met de tekst ‘remember me’ zingen. Daarnaast een keur van solisten, koor en ensemble. Het belooft een indrukwekkende scenische uitvoering te worden!

Het Tulipa Consort is in 2013 door Johannette Zomer opgericht en legt zich toe op muziek uit de periode 1600-1750. De naam van het ensemble is geïnspireerd op de tulpenmanie aan het begin van de 17e eeuw. In 1637 waren er tulpen die verhandeld werden tegen de waarde.

De foto’s aan weerszijden zijn van de voorbereidingen deze zomer in Toscane. Fotograaf: Rita Dollmann

Tulipa Consort