COMBATTIMENTO
Zondag 29 oktober | aanvang 15.00
inleiding 14.30 | Matinee Café

Tripleconcerten

muziek Vivaldi – Tripelconcert in d-klein op. 3 no. 11 RV 556, Concert in g klein RV 107, Tripelconcert in F-groot RV 570 “La Tempesta di Mare” | J.S. Bach – Tripelconcert in a-klein BWV 1044 | Marini – Sonata in ecco con tre violini | Telemann – Tripelconcert in F-groot TWV 53: F1
Componisten en musici ontdekten aan het begin van de 18e eeuw nieuwe mogelijkheden in klank en speeltechniek en verlegden de grenzen van hun instrument. Hierdoor was het mogelijk met nog meer klankkleur en variatie uiting te geven aan gevoel en emotie. In dit programma krijgen afwisselend drie instrumenten een solo rol toebedeeld. Soms ontspint zich zelfs een echte competitie tussen de verschillende solisten: dat maakt alles nog uitdagender.
De musici van Combattimento beschikken allen over solistische kwaliteiten. Die spreiden zij in Tripelconcerten prachtig ten toon. Een overrompelend programma met zowel waanzinnige virtuositeit als diepe lyriek, charmante melodieën en swingende tempi.