RAGGAZZE QUARTET EN NORA FISCHER
Zaterdag 25 november | aanvang 20.15 | inleiding 19.30

The Secret Diary of Nora Plain
liedcyclus

muziek Morris Kliphuis | libretto Lucky Fonz III | lichtontwerp Marc Warmerdam | geluidsontwerp Koen Keevel | kostuums Miek Uittenhout
zang Nora Fischer
Ragazze Quartet: viool Rosa Arnold, Jeanita Vriens | altviool Annemijn Bergkotte | cello Rebecca Wise | slagwerk Remco Menting

The Secret Diary of Nora Plain vertelt het verhaal van Nora Plain, de ‘normale’ vrouw. Zij probeert een veilig eigen leven te leiden in een samenleving waar ‘Big Brother is watching you’ meer en meer binnen dringt – tot in haar diepste gedachten en gevoelens. De behoefte aan privacy – de noodzaak daarvan om te overleven – en de spanning met oprukkende technieken en systemen leidt tot een hartverscheurend verhaal.

Deze liedcyclus, omgeven door de broeierige klanken van een strijkkwartet en de onvoorspelbare ritmiek van een jazzdrummer, wordt vertolkt door de avontuurlijke zangeres Nora Fischer, het Ragazze Quartet en Remco Menting. De teksten zijn van de Nederlandse singer-songwriter Lucky Fonz III en Morris Kliphuis schreef de muziek.

Het Ragazze Kwartet: vier jonge, gepassioneerde, talentvolle musici die graag aan iedereen willen laten horen hoe mooi en ontroerend, maar ook fluisterend, swingend en messcherp het klassieke strijkkwartet kan zijn. De programmering van het kwartet wordt gekenmerkt door veelzijdigheid: van Barok tot hedendaags, van intieme programma’s in klassieke setting tot muziektheaterproducties in het Oerol Festival.

Voorproefje, optreden in Vrije Geluiden, 28 oktober 2017.

Nora Fischer en Marnix Dorrestein, opening Uitmarkt 2017