AMSTERDAM SINFONIETTA
Vrijdag 8 december | aanvang 20.15
inleiding 19.30 uur

Hemelse Schubert

muziek Mohammed Fairouz – Koraalfantasie (Nederlandse première) |
Franz Schubert – Strijkkwintet in C, D 956 (versie voor strijkkwintet met contrabas) | Johannes Brahms – Liebeslieder-Walzer opus 52 (selectie)
viool Candida Thompson, Jacobien Rozemond | altviool Daniel Bard | cello Kaori Yamagami | contrabas Rick Stotijn

Centraal in het programma staat Schuberts iconische Strijkkwintet in C. Amsterdam Sinfonietta voert het werk uit in een bijzondere versie met contrabas. Daarvoor schuift Rick Stotijn aan, die zijn partij speelt op een kleine contrabas die in een hoge kwartstemming gestemd is en zelfs een hoge c-snaar heeft. Dat creëert mogelijkheden om als bassist flexibel te zijn in de verschillende registers. Het programma opent met een Fantasie op Arabische zangmelodieën van de Amerikaan Mohammed Fairouz en besluit met een selectie van liefdesliederen die Brahms toonzette in dansvorm.