Zondag 20 juni | 14.30 uur

Dit optreden was eerder gepland op 18 november, 27 januari en 27 maart

IMAGINARY SUITE

piano Daria van den Bercken

muziek

Les Roseaux (Pieces de Clavecin XIII Ordre, F. Couperin)
Les Lys Naissants (Pieces de Clavecin XIII Ordre, F. Couperin)

—-

Lilacs op. 21 no.5 (S. Rachmaninov)
Waldesrauschen ( uit 2 Concertetüden, F. Liszt)
Reflets dans l’eau (uit Images 1,  C. Debussy)
Harmonies du soir (uit Etudes d’exécution transcendante, F. Liszt)

—-

Feuilles Mortes (uit Préludes II, Debussy)
Eclogue (uit Années de pélerinage I, F. Liszt)
Etude-tableau op. 33 no. 8 in g -klein (S. Rachmaninov)
Vallée d’Obermann (uit Années de pélerinage I, F. Liszt

Daria over het het programma:

“In Vallée dObermann van Franz Liszt wordt de vraag gesteld: Wat verwachten wij van de natuur? Die vraag vind ik bijzonder: Ik heb daar op die manier nooit naar gekeken. Voor mij is de natuur altijd een overweldigend gegeven geweest. De natuur is er -groot-, en ik ben er -klein-, en ik word toegestaan ervan te genieten en moet er ook voor zorgen. De vraag ‘wat willen wij van de natuur’ lijkt in dat opzicht erg hooghartig en megalomaan, want zoveel doe ik er niet mee, terwijl ik het op veel momenten voor mijn ziel hard nodig hebt.

De realiteit is dat wij in staat zijn de natuur te verwoesten. Wij kunnen dat, dat is gebleken. Daarom is de vraag, waar het eerst een romantische overpeinzing was in de 19e eeuw, nu een actuele en bijna politieke vraag. Wat willen wij ervan? Een vraag die eerst in moet dalen voordat je er antwoord op kan geven. In dit concert een piano solo overdenking van componisten die zich uitdrukkelijk verhouden tot de natuur.

Tussendoor draag ik de dichtregels voor of vertel ik over de gedachten die ten grondslag liggen aan enkele van deze composities.”

Covid-19 gang van zaken

De kerk is open vanaf 20 minuten voor aanvang. Wij verzoeken u om buiten 1,5 meter afstand tot andere bezoekers te houden. Bij de entree van de kerk wordt u welkom geheten door een medewerker die u ondermeer vraagt of u Covid gerelateerde klachten hebt. Indien dat niet het geval is dan wordt u gevraagd uw handen te reinigen met behulp van de aanwezige dispenser. Wij begeleiden u naar uw plaats(en). Uw jas kunt u bij u houden. Een mondkapje is tijdens het lopen in de kerk verplicht. Als u op uw plaats(en) zit dan mag het mondkapje af. De plaatsen zijn op minimaal 1,5 meter afstand van die van andere bezoekers. Wij verzoeken u niet rond te gaan lopen. Indien gewenst is op verzoek het toilet beschikbaar. De voorstelling heeft geen pauze. Als u moet niezen, kuchen of hoesten dan verzoeken wij u dit in uw elleboog of zakdoek te doen. Na afloop begeleiden wij u per bezoekersgroepje naar de uitgang. Wij verzoeken u om buiten niet bij de deur te blijven staan als u met andere bezoekers spreekt maar ook dan 1,5 meter afstand te houden.  Als we ons allemaal aan de gewenste gang van zaken houden dan kan iedereen zich veilig voelen en ontspannen.