Haleh Seyfizadeh

Voor wie voorafgaand een hapje wil eten: op loopafstand van de kerk serveert Restaurant Gieling vanaf 18.00 uur een 2-gangen concertmenu voor € 20,00 inclusief een glas wijn. Reserveren? Klik hier.

Nederlands Blazers Ensemble
Dinsdag 14 mei | 20.00 uur

Bach en Soefi

muziek J.S. Bach – diverse composities en klassieke Iraanse muziek (bewerkingen Mathilde Wantenaar)
zang Haleh Seyfizadeh, Elisabeth Hetherington | tär Ali Ghamsari | theorbe David Mackor | ensemble Nederlands Blazers Ensemble

Zoals het soefisme aanspoort tot eenheid en harmonie, en oosters en westers gedachtegoed met elkaar verbindt, zo omarmen in dit programma traditionele Iraanse muziek en Johann Sebastian Bach elkaar. Samen met muzikale vrienden brengt het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) een oriëntaalse Bach in innige omhelzing met oude Perzische muziek ten gehore. De verbindende muziek is van de hand van componiste Mathilde Wantenaar. Zij onderscheidde zich tijdens compositiewedstrijden van het NBE door diepgang en engagement.

Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft het NBE tot het maken van theatrale muziekprogramma’s die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn. Met de vernieuwende programma’s, wil het NBE een groot publiek verrassen, boeien, ontroeren en prikkelen.

Trailer van de voorstelling

NBE bij Tijl B op Volle Toeren