Sterre Konijn op Dutch TV

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet m.m.v. De Meiden van de Kade
Zaterdag 12 januari | 20.15 uur (i.p.v. 20.00 uur)

Ode aan Amsterdam | Nieuwjaarsconcert!

Voorafgaand aan het optreden is er voor inwoners van Muiden een Nieuwjaarsontvangst van de Stadsraad Muiden in Fort C (Muizenfort) van 17.30-19.30 uur.

muziek Wim Sonneveld – Ik zou met jou (arr. Jesse Faber) | Ramses Shaffy – Het is stil in Amsterdam (arr. Bram Faber) | Louis Davids – Het hondje van Dirkie (arr. Jesse Faber) | Mahler – Trauermarsch, uit symfonie nr. 1 (arr. Jesse Faber), Scherzo, uit symfonie nr. 1 (arr. Marijn van Prooijen) | Mendelssohn – Variations Sérieuses (arr. Bram Faber)

zang Sterre Konijn | klarinet Sergio Hamerslag, Bart de Kater, Tom Wolfs, Jesse Faber | m.m.v. De Meiden van de Kade o.l.v. Vincert de Lange

In dit programma gaan we op expeditie door de geschiedenis van Amsterdam en dalen af naar de meest intieme plekken van haar muzikale ziel. Deze blijkt veel verschillende gezichten te hebben! Zo is het perspectief op Mokum vanuit een Oost-Europese straatmuzikant volslagen anders dan dat vanuit de klassieke Concertgebouwtraditie en zorgt de visie van de in Amsterdam woonachtige Argentijnse componist Diego Soifer voor een andere invalshoek dan de romantische stadsschetsen van ‘good old’ Wim Sonneveld.

Nieuw Amsterdams Klarinetkwartet

Voor de een is Amsterdam het Venetië van het Noorden, voor de ander is de stad zijn eigen drugsparadijs. Amsterdam is een draaiorgelhoofdstad, een multiculturele smeltkroes waar je jaren op een parkeervergunning moet wachten. De musici koesteren de verschillende Amsterdammers en laat ze horen tijdens een muzikale ode aan de stad.

Speciale gasten in het programma zijn De Meiden van de Kade, die een draai maken naar een Muidense apotheose van dit Nieuwjaarsconcert. Zij verzorgen tevens het Afterconcert, waar u van kunt genieten onder het genot van hapjes en drankjes.

Partners: Stadsraad Muiden, Gemeente Gooise Meren

Nieuw Amsterdams Klarinetkwartet

Meiden van de Kade