Simone Botasso

Simone en Reza Mirjalali

Vrijdag 18 juni | 20.00 uur

indien uitverkocht dan ook 17.00 uur
Dit optreden was eerder gepland op 11 november, 20 januari en 24 april

Julian Schneeman’s CARAVAN SESSIONS

muziek drie duo-sets 

piano en composities Julian Schneemann | ney en zang Sinan Arat | accordeon Simone Botasso
Sinan Arat wordt wegens een blessure vervangen door Eren Aksahin. Eren speelt Saz en andere snaarinstrumenten.

In de Caravan Sessions nodigt pianist en componist Julian Schneemann muzikale vrienden en onbekenden uit om samen het avontuur aan te gaan. Één op één ontmoetingen met muzikanten uit alle genres en windstreken. Er wordt uitgedaagd, naar elkaar geluisterd en ieder duo inspireert tot het ontdekken van een nieuwe muzikale wereld. Op deze speciale avond (en middag) is de Grote Kerk in Muiden setting voor drie duo-sets. Te gast zijn de Turkse ney-speler/zanger Sinan Arat en de Italiaanse accordeonist Simone Botasso. De musici kennen elkaar al jaren en daarom zal deze avond.met duo’s een intiem inkijkje geven in de muzikale wereld van deze talenten.

Julian Schneemann

Julian heeft muziek gecomponeerd en gearrangeerd voor vele soorten instrumenten en in vele muziekstijlen. Hij componeert alle muziek voor zijn projecten  Caravan and Roundabout. Hij schrijft ook voor andere bands en ensembles. Onder meer het  Nederlands Blazers Ensemble (NBE ),  FUSE en  Amsterdam Sinfonietta, voor wie hij talloze arrangementen schreef in verschillende stijlen, van klassiek tot wereldmuziek en pop. Zijn arrangement van Michael Nyman’s Knowing The Ropes  werd door Nyman zelf omschreven als “One van de beste arrangementen van mijn muziek ooit “.

Verschillende van zijn composities werden door het  NBE gespeeld tijdens hun beroemde jaarlijkse nieuwjaarsconcerten, die live op tv werden uitgezonden vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. Belangrijke projecten met het NBE zijn onder meer Fearful Symmetries , waarvoor Julian een nieuwe versie maakte van het geweldige stuk van John Adams, Rameau & the Greeks , zijn unieke programma waarin hij muziek van de barokcomponist samenbracht en arrangeerde met traditionele muziek uit Kreta, en in 2020 The Unknown Chaplin , met twee nieuwe composities die hij maakte voor films van de legendarische komiek.

In 2018 ontving Julian de compositieprijs van het  Grachtenfestival  en de bekende Nederlandse componist Theo Loevendie omschreef hem als “Een echt begenadigd componist en pianist die op zijn eigen authentieke en overtuigende manier elementen uit pop, jazz en klassieke muziek overneemt.

(programma en musici onder voorbehoud van wijzigingen ivm de corona periode)

Sinan Arat

Sinan bij Podium Witteman

Covid-19 gang van zaken

De kerk is open vanaf 20 minuten voor aanvang. Wij verzoeken u om buiten 1,5 meter afstand tot andere bezoekers te houden. Bij de entree van de kerk wordt u welkom geheten door een medewerker die u ondermeer vraagt of u Covid gerelateerde klachten hebt. Indien dat niet het geval is dan wordt u gevraagd uw handen te reinigen met behulp van de aanwezige dispenser. Wij begeleiden u naar uw plaats(en). Uw jas kunt u bij u houden. Een mondkapje is tijdens het lopen in de kerk verplicht. Als u op uw plaats(en) zit dan mag het mondkapje af. De plaatsen zijn op minimaal 1,5 meter afstand van die van andere bezoekers. Wij verzoeken u niet rond te gaan lopen. Indien gewenst is op verzoek het toilet beschikbaar. De voorstelling heeft geen pauze. Als u moet niezen, kuchen of hoesten dan verzoeken wij u dit in uw elleboog of zakdoek te doen. Na afloop begeleiden wij u per bezoekersgroepje naar de uitgang. Wij verzoeken u om buiten niet bij de deur te blijven staan als u met andere bezoekers spreekt maar ook dan 1,5 meter afstand te houden.  Als we ons allemaal aan de gewenste gang van zaken houden dan kan iedereen zich veilig voelen en ontspannen.