Wendy Roobol

Woensdag 16 december | 11.30 uur

indien uitverkocht dan ook 14.00 uur

KERSTCONCERT

muziek Händel – uit de Messiah | Bach – uit het Weihnachtsoratorium | diverse Christmas Songs

sopraan Klaartje van Veldhoven, Wendy Roobol | accordeon Renée Bekkers

Klaartje van Veldhoven

Wendy Roobol in Podium Witteman

Renée Bekkers

Wendy Roobol, sopraan

Sopraan Wendy Roobol is met haar warme, flexibele en heldere stemgeluid een zangeres wier repertoire zich uitstrekt van de vroege barok tot hedendaagse muziek. Haar veelzijdigheid laat zich eveneens zien in de vele disciplines waarin ze zich beweegt.

Tijdens haar masterstudie aan de Dutch National Opera Academy van het Koninklijk Conservatorium Den Haag ontdekte ze haar liefde en talent voor opera en muziektheater. De combinatie zingen met acteren is haar grote passie, dus is Wendy regelmatig als operazangeres op de Nederlandse en Franse podia te zien, en zong ze dragende rollen bij gezelschappen als BarokOpera Amsterdam, Opera Nijetrijne en Opera Minora.

Als concertzangeres was Wendy te horen in de oratoria van bekende en minder bekende componisten binnen alle stijlperiodes en zong ze vele concertstukken met verschillende ensembles en orkesten. Ze soleerde onder dirigenten als Jaap van Zweden, Reinbert de Leeuw, Richard Egarr, Lucas Vis, Ed Spanjaard en Vince Mendoza.

Kamermuziek neemt een belangrijke plek in binnen Wendy’s loopbaan. Ze werkt regelmatig samen met diverse ensembles en pianisten waarmee ze concertprogramma’s uitvoert, vaak in een theatrale context.
Recent nam zij met het ensemble Le Nuove Musiche o.l.v. Krijn Koetsveld alle negen boeken met madrigalen van Claudio Monteverdi op die op cd zijn uitgegeven door Brilliant Classics. Deze opnames worden wereldwijd geprezen door pers en publiek.
Onlangs verscheen Wendy’s eerste solo cd bij Brilliant Classics, gewijd aan 17e-eeuwse muziek voor sopraan en basso continuo over Maria.

Wendy was laureaat op de Nationale Vocalisten Presentatie in 2009, studeerde bij Sasja Hunnego, Rita Dams en Jard van Nes en wordt momenteel gecoacht door Paul Triepels en Sasja Hunnego.

Klaartje van Veldhoven, sopraan

Klaartje wordt geprezen om haar heldere toon, haar liefde voor het avontuur en haar eerlijke interpretaties.
Al van jongs af aan is ze te horen op de concertzalen in het buitenland. Klaartje studeerde in Zwitserland en Nederland aan de Schola Cantorum in Basel en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na haar cum laude afstuderen werd ze uitgenodigd om zangdocent te worden aan het Koninklijk Conservatorium.

Toegewijd aan de zuiverheid zou deze sopraan graag enkele eeuwen eerder geboren zijn: ze voelt zich als een vis in het water met repertoire uit de barokke en klassieke periode en is niet alleen geïnspireerd door de klanken, maar ook door de architectuur en de kunst van die tijd. Maar gelukkig is Klaartje in 1981 geboren, houdt ze van het zingen van hedendaags repertoire en zoekt ze naar mogelijkheden om samen te werken met improviserende musici, zoals Bert van den Brink, Maarten Ornstein, Tony Overwater, Rembrandt Frerichs en Jörg Brinkmann, om haar horizon te verbreden.

In 2006 werd ze gevraagd voor een Europese tournee met het European Union Baroque Orchestra onder leiding van Christina Pluhar. Als solist zong ze met het Residentie Orkest, de Nieuwe Philharmonie Utrecht onder leiding van Johannes Leertouwer, Ton Koopman, Sigiswald Kuijken en de Spirit of Gambo. Klaartje houdt ook van het Muziektheater en deed dat ook voor producties met de Stella Schouwburg in Den Haag, Barokopera Amsterdam, het Vocaallab en het Muziektheater Hollands Diep. Ook neemt zij regelmatig deel aan kleine krachtprojecten van de Nederlandse Bachvereniging.

Klaartje heeft onder andere meegewerkt aan diverse CD-producties: J.S. Bachs Hohe Messe met de Nederlandse Bachvereniging, H. Purcells King Arthur met de Barokopera Amsterdam, Händel’s La Resurrezione en Aminta en Fillide, beide met Contrasto Armonico. In 2010 nam ze een album op met Pergolesi’s Stabat Mater, in de Nederlandse vertaling van Willem Wilmink, met de Nieuwe Philharmonie Utrecht. Dit album werd bekroond met een 10 in de Luister.

Haar debuutalbum ‘Komm in mein Herzenshaus’ met aria’s voor sopraan van J.S. Bach, voor barokensemble en accordeon verscheen in 2013. Dit album werd zeer goed ontvangen door de Nederlandse pers.

In september 2014 verschijnt haar tweede cd ‘Songs of Clarity’, die door Harmonia Mundi is verspreid.

Renée Bekkers, accordeon

Renée Bekkers studeerde klassiek accordeon aan het Fontys Conservatorium te Tilburg en aan The Royal Danish Academy of Music in Kopenhagen bij Geir Draugsvoll en James Crabb waar zij met onderscheiding haar Master en ’Soloist Class’ afrondde. Met haar duo TOEAC maakt Renée Bekkers al jaren succesvolle tournees en cd’s met programma’s van klassiek tot nu geschreven werk. Zij behaalden prijzen op het Prinses Christina Concours, Dutch Classical Talent, Premio Internazionale di Fisarmonica in Italië, Grachtenfestival Conservatorium-Concours, Vriendenkrans-concours/Het Debuut en Legatkonkurrencen in Denemarken. Ze is sinds 2017 hoofdvakdocente aan het Fontys Conservatorium te Tilburg.

Covid-19 gang van zaken

De kerk is open vanaf een half uur voor aanvang. Wij verzoeken u om buiten 1,5 meter afstand tot andere bezoekers te houden. Bij de entree van de kerk wordt u welkom geheten door een medewerker die u vraagt of u Covid gerelateerde klachten hebt. Indien dat niet het geval is dan wordt u gevraagd uw handen te reinigen met behulp van de aanwezige dispenser. Wij begeleiden wij u naar uw plaats(en). Uw jas kunt u bij u houden. De plaatsen zijn op minimaal 1,5 meter afstand van die van andere bezoekers. Wij verzoeken u niet rond te gaan lopen. Indien gewenst is op verzoek het toilet beschikbaar. We bieden u een glas wijn of een sapje aan. De voorstelling heeft geen pauze. Na afloop begeleiden wij u per bezoekersgroepje naar de uitgang. Bij goed weer is er mogelijkheid buiten nog een glas wijn te drinken en na te praten met de artiesten, waarbij wij u vragen om de 1,5 meter afstand tot de anderen aan te houden. Als u moet niezen, kuchen of hoesten dan verzoeken wij u dit in uw elleboog of zakdoek te doen. Als we ons allemaal aan de gewenste gang van zaken houden dan kan iedereen zich veilig voelen en ontspannen.